“Wees jezelf er zijn al zoveel anderen.”

– Oscar Wilde (vrije vertaling)

Ik ben Rosi Gerritsen, oprichtster van MENS Kracht Kapitaal. Ik geloof namelijk dat de kracht van de mens het grootste kapitaal is dat men kan hebben, meer daarover vind je bij Missie en Doelstelling.

Ik ben opgegroeid in een dorp in Oostenrijk, een hiërarchisch land. Ook binnen ons huishouden, met meerdere gezinnen, was er een hiërarchie. Zo was mijn opa vertrouwenspersoon en adviseur van de dorpelingen. Mijn oma de manager van het huishouden. Mijn ouders deden de operationele werkzaamheden op onze boerderij. Ieder gezinslid had zijn verantwoordelijkheden, ook de kinderen. Binnen deze hiërarchische gezinsstructuur heerste een vrije geest. Dit maakte het voor mij mogelijk om mij te ontwikkelen zoals ik ben, om in mijn eigen kracht te staan. Mij te laten inspireren door mannen en vrouwen die in hun kracht staan. Mijn dromen te verwezenlijken, ondanks wat anderen ervan vinden.

Dit klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk was. Om te komen waar ik nu ben heb ik flinke hobbels overwonnen. Mijn kennis, ervaring en nieuwsgierigheid hebben mij geleid naar de ontwikkelingsmentor, met specialisatie Hoog gevoeligheid, die ik ben. Een ontwikkelingsmentor die weet wat jij doormaakt. Die naar jou luistert, voelt wat jij voelt en ziet wat dat met jou doet. Door verschillende technieken toe te passen weet ik precies hoe ik jou verder kan helpen. Zodat jij, net als ik, verder kan met een rugzak vol met ervaring en kennis. Waarbij de overbodige ballast liefdevol is losgelaten.

Het is te veel om op te noemen wat ik allemaal heb gedaan. Dat vertel ik je graag tijdens onze persoonlijke kennismaking. Een kleine greep van opleidingen wil ik je wel alvast geven:

  • Socratische coaching
  • NLP (Neurolinguïstisch programmeren)
  • RET (Rationeel emotioneel training)
  • Interpersoonlijke coaching
  • Casemanager
  • Jobcoach en reïntegratiedeskundige
  • Verzuimadministratie

Ik maak graag persoonlijk kennis met je. Wil jij dat ook? Dan nodig ik je graag uit om vrijblijvend een afspraak met mij te maken.

Hartelijke groet, Rosi

Missie

Ons schoolsysteem en opvoeding zijn gericht op het ontwikkelen van maatschappelijke vaardigheden en het wegpoetsen van zwakheden. Hierdoor wordt een grote nadruk gelegd op alles wat niet goed gaat.

Sinds het begin van deze eeuw is er in de opvoeding een trend gaande om dit te doorbreken door pluimen uit te delen aan kinderen voor de kleinste prestaties. Hierdoor schiet de balans door naar de andere kant waardoor soms een te positief zelfbeeld ontstaat.

Inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten, die dus tevens je kracht zijn, is door deze onbalans niet voor iedereen even eenvoudig. Tegelijkertijd is het van groot belang om met dit inzicht je mogelijkheden te vergroten. Zowel voor jou persoonlijk als voor je omgeving.

Door de juiste inzet van je kracht (kwaliteiten) vergroot je jouw persoonlijk kapitaal. Je voegt hiermee extra waarde aan je omgeving toe. Iedereen die vanuit zijn kracht kan werken is niet alleen sterker in zijn werk, maar doet dit ook met minder verspilling van energie. Dit zorgt ervoor dat het leuk is om iets te doen waardoor de kwaliteit van de dingen die je doet groter wordt. De kans is groot dat je efficiëntie groeit en je ook met meer plezier je werkzaamheden met anderen deelt.

Jouw persoonlijk kapitaal is niet uit te drukken in geld. Het is kapitaal in termen van welzijn en welbevinden dat kunnen leiden tot meer welvaart. Alleen als deze elementen met elkaar in balans zijn is er een stabiele verandering voor de lange termijn haalbaar.

Bovenstaand is zowel privé als in je werk van toepassing. Hetzij als individu om vanuit een betere innerlijke balans te kunnen functioneren en daarmee persoonlijke doelen te kunnen realiseren.

Hetzij als organisatie om de mensen (werknemers) de mogelijkheid te geven om binnen de organisatie versterkt hun meerwaarde te kunnen leveren. Dit heeft meetbaar zijn weerslag op diverse vlakken, zoals verzuim, kwaliteit, inzet en het imago van de organisatie.

“De MENS heeft de kracht om iets te bereiken.
De kracht van de mens is zijn belangrijkste kapitaal.”
– Rosi Gerritsen

Doelstelling

Met MENS Kracht Kapitaal heb ik mij als doel gesteld mijn kennis en ervaring in te zetten om mensen (tijdelijk) te ondersteunen op hun weg om het beste uit zichzelf te halen. Vanuit mijn achtergrond kan ik hierbij zowel voor de mens zelf als voor ondernemingen in het (technische) MKB iets betekenen.